A cikk szerzője:

Győrffy Tamás

Verli Éva (1952–2022)

Verli Éva 1952. december 15-én született Pakson, polgári családban. Ketten voltak testvérek Ferenccel, akivel egész életében jó testvéri kapcsolatot ápoltak mindvégig. Éva testvére gyermekeit sajátjaként szerette, kísérte növekedésüket nagy szeretettel.
Pakson kezdte meg általános iskolai tanulmányait, de már Dunaújvárosban fejezte be, ahol a gimnáziumba is járt és itt tett érettségi vizsgát.
Középiskolai tanulmányainak befejezése után rövid időn belül, már 1972-ben a MÁV Dunaújvárosi Pályafenntartási Főnökségen kezdett dolgozni számviteli területen. A dunaújvárosi és dombóvári főnökséget 1994-ben összevonták, így munkáját ekkortól már Dombóváron végezte. Munkatársai, vezetői végtelen szorgalmát, nagy munkabírását elismerték. Ennek köszönhetően lett a főnökség számviteli vezetője, majd a pályagazdálkodási főnökségek megalakulása után a Dombóvári Pályagazdálkodási Főnökség gazdálkodási vezetője. Munkája mellett Dunaújvárosban mérlegképes könyvelői képesítést szerzett. Felkészültsége, nagy gyakorlata eredményezte, hogy 2000-ben a MÁV Rt. Pálya-, Híd- és Magasépítményi Szakigazgatóságán kapott felelős beosztást. Jelentős szerepe volt a gazdálkodási irányítórendszer (GIR) kidolgozásában, bevezetéséért létrehozott munkabizottságban. Segítette a pályagazdálkodási főnökségeket az önálló főnökségi gazdálkodásban. A főnökségek mindig számíthattak szakmai segítségnyújtására.
A napi feladatain túl oktatói feladatokat is vállalt a Baross Gábor Oktatási Központban. Nemcsak a felsőfokú pályaépítési és fenntartási tanfolyam hallgatóinak tartott üzemgazdaságtan órákat, hanem a felsőfokú forgalmi és TEB-es tanfolyamokon is. A hallgatók részére jegyzetet írt üzemgazdaságtanból, amelyhez tanulást segítő gyakorló munkafüzet is tartozott. Szerkesztésében jelent meg egy CD, szintén üzemgazdaságtan tárgykörben szakközépiskolák közlekedési szakcsoportos tanulói részére. Oktatói tevékenységét 2009-ig, nyugdíjazásáig folytatta. 40 év szolgálati idővel ment nyugdíjba.
Munkáját elismerték kiváló dolgozó, igazgatói dicséret és vezérigazgatói dicséret kitüntetésekkel.
Nyugdíjazása után sok időt töltött gunarasi hétvégi házában. Az utóbbi években itt igyekezett erőt gyűjteni a kórházi kezelések között, miután kiderült betegsége.
Verli Éva életének 70. évében, 2022. április 13-án hunyt el. A dunaújvárosi temetőben helyezték örök nyugalomra.

Győrffy Tamás

A cikk folytatódik, lapozás:1
A teljes cikket megtalálja a folyóirat ában.
Ha szeretne rendszeresen hozzájutni a legfrisebb számokhoz, fizessen elő a folyóiratra.
A hozzászólások megtekintéséhez vagy új hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Sínek Világa A Magyar Államvasútak Zrt. pálya és hídszakmai folyóirata
http://www.sinekvilaga.hu | ©