A cikk szerzője:

Eur. Ing. Felföldi Károly reprezentáns
KRAIBURG STRAIL GmbH

Willy Molter exportigazgató
KRAIBURG STRAIL GmbH

A STRAIL útátjáró szerkezetek új elemei – Beépítési és fenntartási tapasztalatok

Az világszerte ismert termékeket gyártó cég, a KRAIBURG STRAIL GmbH folyamatosan fejleszti gyártmányait. Ezért érdemes időről időre bemutatni új termékeiket, és számot adni e szerkezeteik beépítési és üzemeltetési tapasztalatairól. Írásunkkal segítséget kívánunk nyújtani az új termékek minél szélesebb körű megismeréséhez, és a STRAIL útátjáró elemek gazdaságos és szakszerű üzemeltetéséhez.

 

Külföldön, elsősorban kerékpárutaknál, a vasúti átjáróban a burkolatot téglavörös színű burkolattal kell ellátni. A pe­de­STRAIL téglavörös színben is meg­rendelhető. Nem felületi színezésről van szó, az elemek anyagukban színezettek.Ugyancsak biztonságot jelentenek a pe­de­STRAIL elemek LED-es megvilágítással (7. ábra). A solar elemek éjszaka jól jelzik az átjáró nyomvonalát.

7. ábra. PedeSTRAIL LED-es megvilágítással

A STRAIL rendszerek előreléptek a biztonság szolgálatában, ezt csak címszavakban soroljuk fel: alaki kötés, feszítőrudak, korundos járófelület, fellazulás elleni védelem, LED-es kialakítás, speciális megoldások.
Ma már a premiumSTRAIL belső elemek „standard” mérete is 1200 mm, 600-as belső elemet külön megrendelésre szállítunk. Technikailag csak ennél a méretnél oldható meg, hogy a járófelület külön üvegszövettel készül, ezáltal még terhelhetőbb, stabilabb fekvésű, kevesebb az illesztési hézag, egységesebb a járófelület.
A jövőben a premiumSTRAIL 1800-as szegélygerendával is rendelhető. Vala­mennyi szegélygerenda magyarországi telephelyről együtt szállítható, ezáltal könnyebb a logisztika.
A beépítési és fenntartási tapasztalatok azt mutatják, hogy az utóbbi 10 évben lényegesen javult a kivitelezési fegyelem, amit a meghibásodások számának csökkenése, valamint a jó referenciák bizonyítanak. Termékeinket a vasúti közlekedés legnagyobb szakmai kiállításán, a berlini InnoTrans-on 2014 szeptemberében is megtekinthették az érdeklődők.

A cikk folytatódik, lapozás:« Előző123
A teljes cikket megtalálja a folyóirat 2014 / 5. számában.
Ha szeretne rendszeresen hozzájutni a legfrisebb számokhoz, fizessen elő a folyóiratra.
A hozzászólások megtekintéséhez vagy új hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Sínek Világa A Magyar Államvasútak Zrt. pálya és hídszakmai folyóirata
http://www.sinekvilaga.hu | ©